Media en Cultuur

Warme bakker Cupers zet ambacht in de kijker met muurschildering

Bakkerij Cupers te Sint-Lambrechts-Herk pakt sinds kort uit met een monumentale muurschildering die letterlijk en figuurlijk hun ambacht in de verf zet. Sinds 1976 voorzien zij vers brood en patisserie volgens de authentieke recepten van hun grootouders. De broers en bakkers, Christophe en Jim, zetten de traditie van hun vader Paul verder en stapten samen in zee met kunstcollectief Treepack om de bakkerij te voorzien van een prachtige muurschildering.

“Het idee om een muurschildering voor onze bakkerij te laten maken borrelt al enkele jaren. We zien steeds meer en meer murals verschijnen overal ter wereld. Dus leek het ons wel leuk om zelf ook zo'n eyecatcher te hebben voor onze zaak. Door met onze oud-buurman en mural artiest Jan Poncelet te brainstormen werd dit idee tastbaar. Een eerste gesprek resulteerde al snel in een krachtig ontwerp van Jan dat mooi inspeelt op de visie van bakkerij Cupers.” Aldus eigenaar Christophe Cupers.

Kunstcollectief Treepack verzorgde de opstart van het project en begeleide de kunstenaar bij de realisatie van deze grote muurschildering. Zij zijn gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van lokaal creatief talent om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.