Media en Cultuur

Zanger David Bowie (69) is overleden

De Britse zanger en artiest David Bowie is drie dagen na zijn 69ste verjaardag overleden aan kanker. Het Britse popicoon, bekend van wereldhits als 'Ziggy Stardust', 'Space Oddity' en 'Let’s Dance', geldt als een invloedrijk figuur in de popgeschiedenis.

Bowie wordt als David Robert Jones geboren, op 8 januari 1947 in Brixton bij Londen. In de jaren 60 is hij zanger en saxofonist bij verschillende bandjes. Om verwarring met Davy Jones, de zanger van The Monkees, te voorkomen kiest hij voor de artiestennaam David Bowie. David Bowie verwierf zijn eerste bekendheid in 1969 met het nummer 'Space Oddity'.

In de jaren 80 haalt Bowie zijn grootste commerciële successen, met het door Nile Rodgers geproducete popalbum 'Let’s Dance' en duetjes als 'Dancing in The Street' (met Mick Jagger) en 'Tonight' (met Tina Turner). Vanaf 1988 maakt Bowie stevige rock met zijn groep Tin Machine, dat maar een matig succes kent. Later herneemt hij zijn solocarrière. Vorige week, op zijn 69ste verjaardag, bracht hij zijn laatste album 'Blackstar' uit.