Nieuws

Zomers weekend op komst met temperaturen tot 29 graden

door Margo Ombelets

Haal de zonnecrème maar boven tijdens het verlengd weekend. Het wordt zomers weer! "Tegen het einde van de week halen we in Limburg zelfs 29 graden," vertelt TVL-weerman Lenn Melotte.

Ook vandaag ziet het er al goed uit, maar vanavond en vannacht is er nog een lokale bui mogelijk. Donderdag in de voormiddag blijft het vaak grijs met misschien wat lichte regen, later op de dag volgt er droog weer met opklaringen.

Zonnig verlengd weekend
Vrijdag begint grijs, maar later op de dag zijn er dan brede opklaringen met maxima tot 21 graden. Het blijft waarschijnlijk droog dankzij een hogedrukgebied in het Zuid-Westen. Datzelfde hogedrukgebied blijft tijdens het weekend aanwezig en heeft ook positieve effecten op de temperaturen. Er komt warme lucht richting Limburg vanuit het Zuid-Westen en zo zal het kwik stijgen tot 26 graden - gemeten in de schaduw. Dat blijft ook zo op zondag met zelfs nog hogere maxima tot zelfs 29 graden.

Onweer?
Maandag neemt de kans op regen opnieuw toe en zakken we stilaan richting 20 graden op dinsdag. Mogelijk zorgt die val van temperaturen nog voor een onweer op zondagavond - maar daar is nog een grote onzekerheid. Dat is nog even afwachten.