Hoofdgerecht

Gelakte everzwijnfilet met fijne spelt spaghetti-& Eekhoornbrood


Benodigheden: voor 10 personen
-Everzwijnfilet/gebraad 2 kg
- lak: soya, mirin (japanse kookwijn), sake, chili-looksaus, sesamolie en honing
-eekhoornbrood 500 gr
-trompet de la mort 500 gr
- Gezouten spekblokjes "Detry"
-Spelt spaghetti van "Soubry " 500 gr
-lente ui
-kippenbouillon "La Croix"
-oestersaus
-sake
-Bister

Werkwijze:
De paddenstoelen zorgvuldig zuiver maken.
Voor de lak meng je alle ingrediënten en breng deze aan de kook.
Laat even afkoelen
Wrijf het everzwijngebraad lichtjes in. Zet gedurende 15 minuten op 140°C in de oven. Na 5 minuten herhaaldelijk opnieuw lakken. Na gaartijd even laten rusten op een warme plek.
Spaghetti afkoken in ruim gezouten water.
Spek in blokjes snijden en krokant bakken zonder vetstof
De paddenstoelen aanbakken met look, blussen met sake en gevogeltebouillon. Even reduceren. Afwerken met wat oestersaus en fijn gesneden lente ui.
Pasta toevoegen en goed mengen.

Onmiddellijk opdienen.