Hoofdgerecht

Salade van Achelse blauwe, peer en waterkers

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g Achelse blauwe
2 harde peren
40 g walnoten
1 stengel selder
olijfolie
notenolie
balsamicoazijn
mosterd
honing
1 bussel waterkers
½ raddichio
1 ijsbergsla
1 bakje tuinkers
200 g spekreepjes

bereiding

Was de slasoorten grondig en maak een mooie salademengeling.

Rooster de walnoten en een pan of in de oven met wat grof zeezout en hak deze grof.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in pakken, rooster deze kort lang beide kanten in een hete grillpan.

Bak de spekreepjes mooi krokant en een bakpan en hou het bakvet ook bij , deze gebruiken we voor over de salade te sprenkelen.

Maak een vinaigrette van de balsamicoazijn, de mosterd, de honing, olijfolie en notenolie en kruid af met peper en zout.

Afwerking:

Doe de vinaigrette over de salade leg hierop de gegrilde peren, brokkel de Achelse blauwe hierover en werk af met de spekreepjes en wat vet van het spek