Hoofdgerecht

Varkenswangen met preskop, radijs en mosterdmayo

Varkenswangen met preskop, radijs en mosterdmayo

Benodigdheden voor 4 personen:

20 varkenswangen

1 liter kalfsfond

1 Jessenhofke RSVR

200 gram zure preskop

Radijsmengeling

Radijsachtige kruiden

Kewpie mayonaise

Mosterd

Pittenbrood

Reuzel of smout

Bereidingswijze:

De wangen van het vel en overbodig vet ontdoen, kruiden en aanbakken in de reuzel en dan in de ketel met de fond doen. De pan blussen met Jessenhofke RSVR, deze jus bij de wangen voegen en deze op een laag vuur laten pruttelen. (Dit kan je best de dag tevoren doen) Het pittenbrood in de gewenste vorm snijden en droogbakken in de oven of pan. De kewpie mayonaise vermengen met mosterd tot de gewenste smaak. De radijzen wassen in licht gezouten koud water en in dunne plakjes snijden of de gewenste vorm. De preskop in dezelfde vorm snijden als de toastjes. Het geheel dresseren en afwerken met verse kruiden. Smakelijk!