Hoofdgerecht

Zeebaarsfilet met Zeeuwse mosseltjes, zeekraal en venkel

Benodigdheden voor 4 personen:
4 zeebaarsfilets ontgraat
500 g mosseltjes
0,5 dl droge witte wijn
0,5 dl volle room
100 g zeekraal
2 venkels
400 g krielaardappeltjes, voorgekookt

Bereiding:
Zeebaars:
Verwarm in een grote pan wat olijfolie en bak hierin als deze voldoende warm is de zeebaarsfilets te beginnen met de velkant eerst, totdat deze mooi krokant is, draai daarna de zeebaars om en bak heel kort aan de vleeskant. Haal uit de pan en leg op een bakplaatje. We bakken deze op het laatste moment nog gaar in de oven.
Mosselen:
Spoel de mosselen schoon en kuis ze mooi op. Zet deze op een een pannetje met wat witte wijn en wat water, een goede bodem vol. Kook ze totdat de schelp net open is, dan zijn ze net gaar. Haal ze uit de schelp en bewaar ze op het kookvocht.
Zeekraal:
Kuis de zeekraal , dit doe je door het harde gedeelte onderaan ervanaf te knijpen.
Venkel:
Snijd de venkel in mooie dunne plakjes met de hulp van een snijmachine of mandoline.
Bak de venkel op in een grote pan met olijfolie en kruid af met wat peper en zout.
Saus:
Warm het kookvocht van de mosseltjes op en laat dit inkoken met de room tot de helft, voeg er enkele klontjes boter aan toe en mix op met een staafmixer, kruid af met peper en zout.
Krielaardappeltjes:
Bak de krielaardappeltjes met wat olijfolie in een oven op 180°c totdat ze mooi goudbruin zijn.

Afwerking:
Steek de zeebaars een 3-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°c .
Warm de mosseltjes op in een klein pannetje met een klein beetje van de saus
Warm de zeekraal ook kort op in een klein pannetje met wat water en een klein klontje boter.
Dresseer de venkel op de borden en leg hierop de zeebaars, werk af met de mosseltjes en de zeekraal. Serveer hierbij in een apart kommetje de aardappeltjes .