Gezondheid

17 procent van leerlingen en leraren in Truiense school test positief

door Margo Ombelets

Bijna één op de vijf leerlingen en personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden test positief op corona. Na een corona-uitbraak in de school, richtte de stad een testcentrum op. Alle leerlingen en leraren werden gisteren getest. Uit de definitieve resultaten blijkt dat 17 procent van alle leerlingen en personeelsleden positief testten.

De definitieve resultaten van de COVID-19 testen van de leerlingen en het personeel van kleuter- en basisschool Schuttershof zijn bekend. Bijna één op de vijf (of 17 procent) test positief. Ondertussen raakte bekend dat ook enkele personeelsleden bij kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam positief testen op corona. Ook de lagere school De Letterfant sluit de deuren nadat een personeelslid besmet raakte. Om elk risico voor verdere verspreiding in te dijken worden bijkomende preventieve maatregelen genomen.

Scholen gesloten
In overleg met onder andere de stad Sint-Truiden, eerstelijnszone Haspengouw, het agentschap Zorg en Gezondheid en de gouverneur van de provincie Limburg werd woensdagavond beslist om de kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam te sluiten. De directie van De Letterfant besliste zelf al om de leraren thuis in quarantaine te laten en de school preventief 10 dagen te sluiten.

Leerlingen en personeelsleden worden getest
Vandaag worden de leerlingen en het personeel van de kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam al getest. Om deze testing in goede banen te leiden, heropent de stad Sint-Truiden het testcentrum in de Trudosporthal waar 250 leerlingen en 50 personeelsleden getest kunnen worden. De ouders van alle leerlingen uit kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam kregen gisteren het tijdsslot waarop hun kind getest kan worden. 

"Sluiting nodig om verspreiding tegen te gaan"
"We begrijpen dat vele ouders vanavond hun gezinsplanning moeten aanpassen maar deze bijkomende preventieve maatregelen, de sluiting en quarantaine van de scholen, zijn noodzakelijk om de verdere verspreiding van coronavirus tegen te gaan", besluit burgemeester Veerle Heeren.