Nieuws

Alden Biesen in Bilzen trekt 45.000 bezoekers aan tijdens zomermaanden

Het kasteeldomein Alden Biesen heeft afgelopen zomer 45.000 bezoekers ontvangen. Vele bezoekers vonden in juli en augustus hun weg naar de verschillende evenementen, vergaderingen en workshops. 

Het aantal deelnemers aan evenementen, workshops en congressen verdubbelde dit jaar naar 18.000. Ook de foto expo 'Tour d'Afrique', de speurtocht Schatten van Vlieg en de pop-up escape room trokken 5.000 bezoekers. Er stopten 13.000 bezoekers bij het hernieuwde toeristische infopunt en enkele duizenden wandelaars en fietsers kwamen voor de natuur. 

"We mogen terecht over een zeer succesvolle zomer spreken", zegt algemeen directeur Patrick Cornelissen. "Alden Biesen vervult daarmee een belangrijke rol als economische motor voor de vele B&B's, toeristische attracties, restaurants en verhuurbedrijven uit de regio."

Najaar

Ook september en oktober zijn traditioneel drukke maanden voor de landcommanderij. De komende weken kunnen bezoekers opnieuw genieten van volwaardige edities van de bloemkunstexpo Fleuramour, verhalen in het park en het sintpaleis.