Mobiliteit en Verkeer

AWV vernieuwt morgen wegdek Rijksweg Maasmechelen

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Maasmechelen morgennacht enkele stukken van het wegdek in de omgeving van de Rijksweg (N78). Tijdens de asfaltwerken wordt de Rijksweg onderbroken tussen de kruispunten met de Ringlaan en de Dokter Haubenlaan. Er wordt een lokale omleiding aangegeven. De asfaltwerken starten vrijdagavond 25 juni om 20 uur en duren tot zaterdagochtend 26 juni.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt sinds mei twee oversteekplaatsen op de Rijksweg in Maasmechelen ter hoogte van de Heirstraat en de Hermanslaan. Daar komen gebundelde oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers met een drukknop om groentijd aan te vragen. De kruispunten zelf worden ook compacter en overzichtelijker aangelegd, met extra ruimte voor fietsers. De aannemer stelt alles in het werk om de beide kruispunten voor het bouwverlof open te stellen.

Asfaltwerken

In de aanloop van die openstelling worden er ook asfaltwerken op de Rijksweg zelf uitgevoerd. Het gaat om de rijstroken in beide rijrichtingen ter hoogte van de kruispunten met de Hermanslaan en de Heirstraat. Ook worden er nieuwe markeringen aangebracht. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker. De uitvoering van deze werken is voorzien tijdens de nacht van vrijdagavond 25 juni tot zaterdagochtend 26 juli. Er wordt gewerkt tussen 20u en 6u.

Avond- en nachtwerk en lokale omleiding

Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De werfzone zal tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen de kruispunten met de Ringlaan en de Dokter Haubenlaan. Er wordt een lokale omleiding aangegeven via de Oude Baan, rond het Proosterbos. Fietsers en voetgangers blijven de gekende omleiding rond de werfzone volgen.