Economie

Bilzen voorziet extra ruimte voor heropening terrassen

Op 8 mei zwaaien de deuren van de horeca opnieuw open. De stad Bilzen ondersteunt de lokale uitbaters door dit jaar opnieuw extra terrasruimte te voorzien voor de cafés en restaurants. Het initiatief beperkt zich niet alleen tot het centrum, waar een groot deel van de Markt wordt vrijgemaakt voor de terrassen, maar ook de deelgemeenten doen mee.

“Onze stad is gekend om zijn levendige horeca”, vertelt Schepen van Economie Bruno Steegen. “Uiteraard is het voor ons belangrijk dat alles veilig kan verlopen en mensen zich op hun gemak voelen. Daarom zetten we opnieuw volop in op verruimde terrassen. Vorige zomer is alles perfect verlopen. We kregen veel lovende reacties.”

Tot eind september wordt de omgeving van de horecazaken van vrijdag 16 uur tot maandagochtend autovrij gemaakt, zodat er meer ruimte beschikbaar is en alles volledig coronaproof kan verlopen. Ook een deel van de Markt wordt omgevormd tot terras. Daarnaast zorgt signalisatie ervoor dat inwoners en bezoekers duidelijk zien waar ze kunnen parkeren.

Tijdens de zomermaanden zal er op verschillende momenten ook animatie worden voorzien. En voor de allerkleinsten zal er van midden juni tot eind september een pop-upspeeltuin naast de kerk staan.