Mobiliteit en Verkeer

Deel Kempische Steenweg afgesloten tijdens Pukkelpop

Dit jaar zal de Kempische Steenweg ter hoogte van het festivalterrein tijdens Pukkelpop voor alle verkeer worden afgesloten. Dat besliste de werkgroep Mobiliteit met daarin o.m. vertegenwoordigers van Wegen en Verkeer, de Stad Hasselt en de verschillende hulpdiensten.

Het gaat om een proefproject waarop de stad reeds jaren broedde. Het kreeg nu vorm omwille van de huidige verkeerssituatie en de werken rond de Philipsbrug en werd verder verfijnd naar aanleiding van de gebeurtenissen in Nice.

Naar aanleiding aanslag Nice

“Rekening houdend met de werken aan de Philipsbrug en de verhoogde veiligheidsmaatregelen waren er al langer gesprekken lopende over de mobiliteit in de omgeving tijdens het festival,” zegt burgemeester Hilde Claes. “Op advies van de werkgroep mobiliteit en naar aanleiding van de gebeurtenissen in Nice hebben we onze mobiliteitsplannen nu verder geconcretiseerd en verfijnd. Deze verkeersmaatregel moet bijdragen tot de maximalisatie van de veiligheid voor de festivalgangers, passanten, buurtbewoners en medewerkers”.

Naar festival met openbaar vervoer

De Kempische Steenweg zal tijdens de duur van Pukkelpop afgesloten worden ter hoogte van het festivalterrein. De steenweg wordt als het ware doorgesneden waardoor er twee lussen gevormd worden. “Het gaat dus maar om een beperkt stuk van de steenweg dat we afsluiten,” zegt de burgemeester. De eenheid tussen de camping Chill en het festivalterrein worden dus niet meer doorkruist door de drukke gewestweg. Het festival blijft uiteraard vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en ook de parkings in de omgeving blijven gewoon open.

Handelaars blijven berikbaar

“Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede beslissing is, maar ik heb de werkgroepen wel één belangrijke boodschap meegegeven: de handelaars in Hasselt en omgeving moeten bereikbaar blijven en de buurtbewoners mogen er zo weinig als mogelijk hinder van ondervinden,” zegt de burgemeester. “Op deze twee zaken zal ik dan ook nauw blijven toezien.” Hasselt blijft de hele periode van Pukkelpop vlot bereikbaar, hetzij via een alternatieve route. De extra reistijd die dit met zich meebrengt, is niet groter dan de vertragingen die we elk jaar kennen tijdens het festival.