Gezondheid

Diepenbekenaren krijgen herbruikbaar mondmasker

door Margo Ombelets

Alle inwoners van Diepenbeek krijgen binnenkort een herbruikbaar mondmasker. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen deze morgen tijdens een extra college. De details over hoe en wanneer de mondmaskers bedeeld zullen worden, volgen volgende week.

De mondmaskers bestaan uit 3 lagen en kunnen gewassen worden, zodat ze voor een langere periode te gebruiken zijn. Ze worden binnen de EU geproduceerd. Het college volgt verder ook nog de aangekondigde samenaankoop van mondmaskers door de Provincie Limburg van nabij op, maar om geen tijd te verliezen, werd vanmorgen beslist deze mondmaskers aan te kopen.

"Steeds meer wordt het duidelijk dat we mondmaskers gaan moeten dragen wanneer de coronamaatregelen versoepeld worden, dus willen we onze inwoners daarmee helpen. De gezondheid van onze Diepenbekenaren primeert boven al de rest voor het ogenblik", aldus het college van burgemeester en schepenen van Diepenbeek.

Bij het mondmasker komt ook een brief met de uitleg hoe het moet aangebracht en gebruikt worden, zodat het mondmasker zo optimaal mogelijk de veiligheid van de gebruiker zal verhogen.