Nieuws

Digitale alcoholtest automaten moeten verkeersveiligheid bevorderen tijdens Rampage Open Air in Lommel

Rampage Open Air 2023 in Lommel werkt samen met de Belgische startup Fline om de verkeersveiligheid te bevorderen via nieuwe, duurzame, digitale alcoholtest automaten op het festivalterrein.

Rampage Open Air verwacht van donderdag 29 juni tem zondag 2 juli ruim 60.000 festivalgangers in het Kristalpark in Lommel. Fline zal op het evenement aanwezig zijn met maar liefst negen alcoholtest automaten.

De aanwezigheid van de FlineBoxen op het festivalterrein biedt festivalgangers een unieke interactieve ervaring. De bezoekers krijgen de kans om gratis hun alcoholgehalte snel en nauwkeurig te meten. Ze kunnen kennis nemen van de wachttijd die nodig is om hun alcoholgehalte voldoende te laten dalen en opnieuw veilig te mogen rijden. Verder ontvangen de festivalgangers ook nuttige informatie over de wettelijke limieten bij alcoholgebruik en krijgen ze beschikbare transportalternatieven te zien.

De duurzame, interactieve alcoholtests dragen bij aan de verkeersveiligheid en een meer verantwoord festivalgebeuren. De aanwezigheid van Fline op Rampage Open Air 2023 maakt een synergie mogelijk tussen festivalgangers en organisatoren rond verkeersveiligheid, met als doel de wegen veiliger te maken.