Justitie

GPS-toestel linkt Roemeen aan inbraak in Tongeren

door Geert Kusters

Een 20-jarige Roemeen die samen met 2 andere kompanen inbrak in een Tongerse woning is door de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 20 maanden en een boete van 1.200 euro. De man kon gelinkt worden aan de inbraak omdat er een gps in zijn kraakpand werd teruggevonden met het adres van de woning in Tongeren.

Begin mei 2015 brak de Roemeen samen met 2 andere mannen in in een woning in de Baversstraat in Tongeren. Ze gingen ervandoor met juwelen, een laptop, gps-toestel en een digitaal fototoestel. Bij een huiszoeking in een gekraakt pand in Brussel waar de Roemeen verbleef, werden verschillende gestolen goederen en een gps teruggevonden.

Tijdens de behandeling van de zaak vorige week donderdag gedroeg de Roemeen zich respectloos tegenover de rechter van de rechtbank in Tongeren. Zo noemde hij de vragen die hem door de rechter gesteld werden 'stupide' en begon hij te lachen toen die hem met de feiten confronteerde. Door zijn eerdere veroordeling en zijn gedrag veroordeelde de rechter de Roemeen tot een zwaardere gevangenisstraf en boete dan door de procureur werden gevorderd tijdens de behandeling. Hij moet ook meteen zijn gevangenisstraf uitzitten.