Justitie

Hardrijder die voor heel wat overlast zorgde bij buurtbewoners, mag rijbewijs 15 dagen inleveren.

door Margo Ombelets

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft woensdagavond het rijbewijs van een jonge twintiger uit Lanaken afgenomen. De bestuurder reed meer dan 170 km/uur op de Oosterring in Genk. En vertoonde ook asociaal rijgedrag. Hij deed aan bumperkleven en zorgde ook voor geluidsoverlast door luid op te trekken.

De afgelopen weken kreeg de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst meerdere meldingen over een bestuurder die heel wat verkeersinbreuken op zijn geweten zou hebben. De melders, voornamelijk inwoners van Munsterbilzen, spraken van onaangepaste snelheid, asociaal rijgedrag, alsook van geluidsoverlast afkomstig van de wagen in kwestie.

Bumperkleven
Woensdagavond merkte een ploeg met een anoniem voertuig de betreffende wagen op en dit op de Waterstraat te Munsterbilzen. De bestuurder vestigde meteen de aandacht op zichzelf door asociaal kort op zijn voorligger te rijden, en hierbij meermaals luid op te trekken en weer bruusk af te remmen.

170 km/uur
Op de Zutendaalweg, waar de snelheid beperkt is tot 50 kilometer per uur, lag de baan voor de snelheidsduivel open en flirtte de kilometerteller al snel met 90 km/u. Eens buiten de bebouwde kom, werd de snelheid verder opgedreven tot 130 km/u. De tocht liep verder tot in Genk, waar er op de Oosterring snelheden bereikt werden van boven 170 km/u. Hoog tijd om deze snelheidsduivel aan de kant te zetten, vond de politie.

De bestuurder, een jonge twintiger uit Lanaken, mocht zijn rijbewijs meteen afgeven voor de duur van 15 dagen. Hij zal het later nog mogen gaan uitleggen bij de politierechter.