Justitie

Houthalense brandstichter slaat medegevangene dood in Leuvense cel

door Margo Ombelets

Een 63-jarige man uit Houthalen-Helchteren heeft een medegedetineerde in de gevangenis van Leuven aangevallen. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het parket van Leuven heeft een onderzoek geopend naar moord.

De 63-jarige man is ook de hoofdverdachte van drie brandstichtingen en twee zware verkeersongevallen. Bij de aanrijding op de Halveweg in Zonhoven kwam op 20 augustus een 60-jarige fietser om het leven. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken. Hij legde een negatieve alcoholtest af en was dus niet dronken.

Brandstichting
Bij één van de branden viel ook een dodelijk slachtoffer. De 88-jarige man die gewond geraakte nadat er brand gesticht werd in zijn woning in de Koetsstraat in Houthalen-Helchteren is vandaag in het ziekenhuis overleden. De brandweer vond na de bluswerken twee brandhaarden in een bijgebouw achter het huis.

Dood medegevangene
Vandaag moest de 63-jarige man uit Houthalen-Helchteren voor de raadkamer verschijnen. In afwachting van zijn overbrenging naar Hasselt, zat hij in dezelfde kamer met een medegedetineerde. Om nog onbekende redenen, viel hij de man aan. De medegevangene kreeg een klap op zijn hoofd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten. De gevangene overleed ter plaatse.