Nieuws

Minstens 10 wolven aanwezig in Limburg

Uit beeldmateriaal van het Agentschap Natuur en Bos blijkt dat er minstens 10 wolven in Limburg zitten. Dat is deze namiddag bevestigd op het wolvenoverleg met de Limburgse burgemeesters. Tot nu toe werd er steeds vanuit gegaan dat er maximum 9 wolven waren. Tijdens het overleg werd onder andere beslist dat de maatregelen om het vee in wolvengebied te beschermen vanaf nu worden opgevoerd.

Deze middag zaten de burgemeesters van de Limburgse wolvengemeenten samen met het Agentschap Natuur en Bos en afgevaardigden van de provincie. Tijdens het overleg raakte bekend dat er nu al minstens 10 wolven in Limburg zijn. Het Agentschap Natuur en Bos beschikt over videobeelden waarop 10 wolven tegelijkertijd te zien zijn. De dieren behoren tot dezelfde roedel.

Tijdens het wolvenoverleg werd onder andere beslist dat er meer geld komt voor het wolf fencing team en dat de subsidies om vee te beschermen worden uitgebreid. De subsidieregeling voor wolfproof omheiningen zal voortaan ook gelden voor niet-professionele veehouders en voor paarden en runderen, maar wel enkel voor wie binnen de risicogebieden valt. Het Agentschap Natuur en Bos neemt donderdag en vrijdag deel aan een internationaal wolvenoverleg waar de situatie van de Limburgse wolvenroedel op de agenda staat. Op dat Europees overleg komen ook de bezorgdheden van de burgemeesters van de Limburgse wolvengemeenten op tafel.

Later volgt meer in het TVL Nieuws.