Mobiliteit en Verkeer

Opgelet: deze Limburgse carpoolparkings gaan vanavond dicht

door Margo Ombelets

Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit in de nacht van 11 op 12 oktober 4 carpoolparkings in Limburg om deze te reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. De andere 5 carpoolparkings blijven wel beschikbaar als alternatief.

Tijdens de reiniging op de 5 andere parkings, vorig weekend, moest de politie in totaal 2 voertuigen laten takelen. Deze negeerden de aankondigingsborden en het parkeerverbod, dat enkele dagen op voorhand werd geplaatst.

Tijdens de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 oktober 2019 zijn de volgende parkings aan de beurt:

  • Diepenbeek
  • Heusden-Zolder
  • Lummen
  • Maasmechelen 


Alternatieve parkings beschikbaar tijdens reinigingswerken
Om de hinder te beperken, zal de aannemer op elke parking één nacht (20.00 uur - 06.00 uur) doorwerken. Voor de reinigingswerken zijn de parkings in 2 reeksen opgesplitst, zodat de andere nabijgelegen carpoolparkings als alternatief beschikbaar blijven voor de pendelaars. Omdat de carpoolparking van Maasmechelen relatief ver van de andere locaties ligt, voorziet het agentschap i.s.m. het gemeentebestuur een alternatief in Maasmechelen zelf. Deze carpoolers kunnen tijdens de reinigingswerken gebruik maken van de gemeentelijke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden Maasmechelen.