Media en Cultuur

Bosland organiseert opnieuw fotowedstrijd

Met 'Bosland in Beeld' lanceert Bosland de tweede editie van haar fotowedstrijd, die inzoomt op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Nieuw dit jaar is dat Bosland - omdat het dit jaar 15 jaar wordt - een aparte prijs uitreikt voor de meest ‘feestelijke’ foto.

Tijdens de social media fase kunnen geïnteresseerden van 1 juni tot en met 31 augustus 2021 één of meerdere foto’s op Instagram plaatsen met de hashtag #boslandinbeeld2021. Tijdens de preselectie in de eerste week van september, selecteert de organisatie daar de 75 beste beelden uit. De makers van deze beelden worden uitgenodigd om hun foto officieel in te zenden tijdens de periode van 8 tot en met 14 september.

Publieksprijs en juryprijs

Uit alle inzendingen wordt tenslotte een publieks- en juryprijs Top-3 gekozen. Voor de publieksprijs kan er van 15 tot 22 september door het grote publiek gestemd worden via Facebook, daarna worden de drie winnaars bekendgemaakt. Een professionele jury selecteert in dezelfde periode de juryprijs Top-3. De beoordeling zal steeds gebeuren op basis van originaliteit, kwaliteit en de link met het thema Bosland. Tegelijkertijd selecteert Bosland de meest feestelijke foto uit alle inzendingen.

Expositie en bekendmaking tijdens Bosland Trail

Bosland exposeert alle inzendingen op 24 en 25 september tijdens de internationale wandel- en loopwedstrijd Bosland Trail. Daar worden ook de winnaars van de juryprijs bekendgemaakt. Winnaars kunnen bij één van de Gastheren terecht voor een overnachting, om lokale producten te proeven, te overnachten of pakweg een leuke gezinsactiviteit te organiseren. Tenslotte krijgen alle fotografen extra exposure en naamsbekendheid omdat Bosland de beelden in de toekomst zal inzetten in haar communicatie- en marketingstrategie: een win-win voor alle deelnemers.