Justitie

Politie arresteert 3 verdachten van gewapende overval in Tessenderlo

door Margo Ombelets

Politie Beringen-Ham-Tessenderlo heeft 3 verdachten van een overval op de Carrefour in Tessenderlo opgepakt. Het gaat om een 20-jarige en een 18-jarige uit Ham, evenals een 18-jarige uit Tessenderlo. Ze werden deze voormiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt.

De overval dateert van 31 januari 2022. Twee verdachten vallen een filiaal van Carrefour binnen in de Stationsstraat in Tessenderlo. Twee gemaskerde daders, de één gewapend met een mes, de ander met een hamer, eisten de inhoud van de kassa op. Het tweetal diende zonder buit af te druipen.

Over deze feiten lanceerden het parket Limburg en de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo een oproep naar getuigen. Tijdens het navolgend onderzoek kwamen drie verdachten in beeld. Na huiszoekingen gisteren konden de drie verdachten worden gearresteerd. Het gaat om een 20-jarige en een 18-jarige uit Ham, evenals een 18-jarige uit Tessenderlo. Ze werden deze voormiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. De twee achttienjarigen werden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. De twintigjarige kwam vrij onder strikte voorwaarden.