Justitie

Politie betrapt drugsdealers tijdens overlastcontrole in Ham

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo betrapt twee drugsdealers tijdens overlastcontroles binnen de politiezone. De controles vonden plaats ter hoogte van de COR in Koersel, OC De Buiting in Beringen, het Binnenhof in Tessenderlo en ’t Vlietje in Ham.

Er werden 4 pv’s uitgeschreven omdat voertuigen niet voldeden aan de voorziene technische eisen, 3 pv’s voor sluikstorten, 2 pv’s voor het gebruiken of bezitten van verdovende middelen, 1 pv voor het negeren van een verbodsbord en 1 pv voor het gebruiken van de gsm achter het stuur.

Drugsdeal
Ter hoogte van de Chirolokalen in Ham controleerden de inspecteurs 2 jongeren. Tijdens deze controle komen nog 2 personen met de wagen opdagen met wie ze afgesproken hadden. Een tweede politieploeg kan de wagen tot stilstand brengen. In het voertuig worden drugs aangetroffen waarop bij beide personen een huiszoeking volgt.

XTC, ketamine en cash
Bij de huiszoeking wordt een aanzienlijke hoeveelheid XTC, ketamine, en cash geld in beslag genomen. Er werden 2 pv’s voor het dealen in verdovende middelen opgesteld. De 2 verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 1 persoon werd aangehouden, de andere werd vrijgelaten onder voorwaarden.