Justitie

Politie CARMA ontmantelt twee cannabisplantages in Lanaken en Tongeren

Politie CARMA heeft woensdagmiddag twee cannabisplantages opgerold. Het gaat om een plantage in Lanaken, en eentje in Tongeren. De politie arresteerde een 39-jarige Beringenaar in het kader van het drugsonderzoek.

De politie viel rond 15 uur binnen in een opslagplaats in de Oud Kantoorstraat in Lanaken op de grens met Zutendaal. De rechercheurs troffen er in enkele opslagruimtes een cannabisplantage met 1.100 planten aan. Er was niemand in de woning aanwezig. Er werd illegaal stroom afgetakt. 

Naar aanleiding van het aantreffen van een cannabisplantage in de Europarklaan in Houthalen-Helchteren in juli 2018, voerde de politie woensdag ook een huiszoeking uit in de Kleinblookstraat in Tongeren. In de woning trof men een cannabisplantage aan met 1.650 stekplanten en een 230-tal moederplanten. Ter plaatse werd een 39-jarige man uit Beringen gearresteerd. Hij werd woensdag aangehouden door de onderzoeksrechter. In de woning werd illegaal stroom afgenomen. 

Het gerechtelijk labo voerde bij beide plantages sporenonderzoek uit en de Civiele Bescherming zorgt voor de ontmanteling en opruiming. Politie CARMA voert verder onderzoek.