Justitie

Politie LRH arresteert drie nepagenten

Vorige week waarschuwde de politie Limburg Regio Hoofdstad nog voor drie nepagenten, die de afgelopen maanden op verschillende plaatsen in Limburg toesloegen. De oplichters stelden zich voor als agenten die langskomen voor een controle, maar eigenlijk probeerden ze de nietsvermoedende slachtoffers te bestelen. De politie startte een onderzoek en voerde verschillende huiszoekingen uit. Daarbij konden drie verdachten gearresteerd worden.

De nepagenten maakten slachtoffers in Zonhoven, Genk en Borgloon. Ze gingen telkens met drie te werk. Twee personen, in politie-uniform, belden aan en vertelden dat ze voor een controle kwamen. Ze doorzochten daarna de woning. De derde persoon bleef in een zwarte bestelwagen zitten. In Genk en Borgloon konden ze geen buitmaken, in Zonhoven gingen ze aan de haal met meer dan 20.000 euro cash geld.

Na verder onderzoek kwam de politie verdachten op het spoor. Daarop werd beslist om over te gaan tot een huiszoeking op vier locaties in Limburg. De politie LRH arresteerde drie mannen van 44, 50 en 58 jaar en nam hen mee naar het politiekantoor in Hasselt.

De drie verdachten uit Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Genk werden ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om ze alle drie aan te houden.

De politie Limburg Regio Hoofdstad voert het verdere onderzoek.

In het TVL-Nieuws van 07/07/21 waarschuwde de politie LRH voor de drie nepagenten: