Nieuws

Politie sluit Hasselts café Bierpunt op heropeningsdag

De heropening van de horeca heeft in Hasselt al meteen tot problemen geleid. De politie moest café Bierpunt aan de Zuivelmarkt gisteren om 22 uur sluiten. Dronken klanten zorgden daar voor overlast en respecteerden de afstandsregels niet.

In de namiddag deden de eerste problemen zich al voor bij het Hasseltse café. Het terras stond overvol met jongeren, die de coronamaatregelen niet naleefden. Volgens de regels moet iedere klant een zitplaats hebben en mag deze ook enkel bediend worden aan z’n tafel. Bij café Bierpunt stonden er heel wat mensen tussen de terrassen, gingen de klanten hun eigen pint aan de toog halen en was er binnen ook te veel volk aanwezig. De afstandsregels werden niet gerespecteerd.

De politie Limburg Regio Hoofdstad kreeg verschillende oproepen binnen van vechtpartijen, dronken personen en het niet respecteren van de coronamaatregelen. De cafébaas kreeg enkele waarschuwingen, wat tot tumult leidde. Rond 22 uur besloot de politie om het café te ontruimen en iedereen naar huis te sturen. Er werden verschillende pv’s opgesteld.

Later volgt meer in het TVL Nieuws.