Media en Cultuur

Pukkelpop voorziet kookeilanden om eten festivalgangers op te warmen

Festivalgangers die graag hun eigen potje opwarmen op de camping, kunnen vanaf deze Pukkelpopeditie op een Food Island terecht: gloednieuwe eeteilanden op Camping Chill en Camping Relax. Nadat in overleg met het stadsbestuur en de brandweer werd beslist om geen gas- en kooktoestellen meer toe te laten, ging de festivalorganisatie op zoek naar oplossingen.

Kampeerders die huisgemaakte gerechten willen meebrengen, kunnen hun maaltijd gratis aan een eeteiland laten opwarmen door een campingmedewerker. Bestek en microgolfbestendig materiaal moet je zelf meebrengen maar, indien gewenst, kan het ook ter plaatse worden gekocht.

Chokri Mahassine (festivalorganisator): “Pukkelpop heeft een oeroude traditie als het aankomt op koken op de camping, een traditie waar ik om verschillende redenen erg aan ben gehecht. Maar na het campingincident van vorig jaar en de algemeen verscherpte veiligheidsmaatregelen werd duidelijk dat we op zoek moesten naar andere, haalbare en betaalbare opties. Het is een ding om iets af te schaffen en te verbieden maar daar moet dan ook een goed alternatief tegenover staan. Voor ons is het belangrijk dat de kampeerders hun eigen eten kunnen blijven opwarmen.”

Op elk eeteiland komt een kleine campingshop waar ook worstenbroodjes, croissants, brood, charcuterie, spek, eieren en fruit verkrijgbaar zullen zijn. De eeteilanden worden verder versterkt met de kwalitatief hoogstaande kant-en-klaar maaltijden van het Limburgse bedrijf Deliva. Zij stelden op vraag van de organisatie betaalbare en volwaardige gerechten samen, waaronder ook enkele vegetarische opties. Voor tweeëneenhalve eetbon kunnen kampeerders kiezen tussen o.a. tikka masala, chili con/sin carne, balletjes in tomatensaus, vegaballetjes, een quinoaburger, een wrap met kip of een vegetarische wrap. Ook puree, rijst, salade en lentegroentjes staan op het menu. Voor soep met brood of warme noedels betaal je een eetbonnetje.