Gezondheid

Sint-Truiden richt Minderbroederssite in als vaccinatiecentrum

De Eerstelijnszone Haspengouw heeft een eerste locatie voor een vaccinatiecentrum gekozen. Binnenkort worden de 56.000 inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken gevaccineerd in de Minderbroederssite in Sint-Truiden. Een tweede vaccinatiecentrum zal in Borgloon worden ingericht, maar deze locatie is nog niet bekend.

De eerstelijnszone koos voor de Minderbroederssite in Sint-Truiden omwille van de grootte en de functionaliteit van de site. Ze kan snel en eenvoudig ingericht worden om tot het einde van het jaar dienst te doen als vaccinatiecentrum. De Minderbroederssite ligt in het centrum van de stad en is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Verder zal er voldoende parkeergelegenheid voorzien worden. Zo zal het Minderbroedersplein exclusief ingericht worden als parkeerruimte voor mensen die met de wagen naar het vaccinatiecentrum komen. Zij zullen hier gratis gedurende de duur van hun vaccinatie kunnen parkeren. Een aangepaste signalisatie en verkeersgeleiding zal zorgen voor een vlotte doorstroom naar en van de parking.

Vrijwilligers

Van zodra de vaccins er zijn is het de ambitie om zeven dagen op zeven te vaccineren. Om vier vaccinatielijnen tegelijk actief te hebben, is er heel wat medisch personeel nodig. De stad Sint-Truiden gaat daarom samen met de Eerstelijnszone Haspengouw op zoek naar voldoende medewerkers. Mensen met een medische achtergrond kunnen zich opgeven als vrijwilliger om mee te werken in het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden via https://www.sint-truiden.be/vrijwilligers-vaccinatie