Justitie

Speciale eenheden arresteren man die zich urenlang verschanst in appartement in Tessenderlo

De voorbije nacht hebben de speciale eenheden van de federale politie een 44-jarige man uit Tessenderlo gearresteerd. De man verschanste zich urenlang in zijn appartement.

Rond 23.30u kreeg de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo een melding binnen uit de Stationsstraat in Tessenderlo. Twee mannen waren ruzie aan het maken in het appartement en op straat. Toen de interventieploeg arriveerde, bleek het appartement volledig kort en klein geslagen door een 44-jarige man uit Tessenderlo. Toen de agenten hem wilden arresteren, trok de man zich terug en verschanste hij zich in het appartement. 

Omdat de man agressief was  en er aanwijzingen waren dat hij in het bezit zou zijn van een vuurwapen, werd er contact genomen met de speciale interventie-eenheden van de federale politie. Rond 5.45u kon de man uiteindelijk gearresteerd worden. Er vielen geen gewonden.

De Stationsstraat werd uit veiligheidsoverwegingen een tijdlang afgesloten vanaf het kruispunt met de Heilig-Hartlaan tot het kruispunt met de Spoorwegstraat. 

Het dossier gaat verder opgevolgd worden door de Sectie M van het parket Limburg.