Nieuws

Stad Beringen haalt 1.068 kg zwerfvuil op tijdens de Week van de Handhaving

door Margo Ombelets

Stad Beringen haalt 1.068 kg zwerfvuil op tijdens de Week van de Handhaving. Sluikstorters dumpten vooral plastic en blik, maar Mooimakers vonden ook groter afval zoals isolatiemateriaal en emmers.

De Mooimakers plaatsten op 35 locaties in Beringen vlaggen om zwerfvuil te markeren. Die lieten ze een week staan, om de aandacht te vestigen op de probleemplekken in de stad. Nu heeft de dienst Openbare Netheid het afval opgehaald. Het gaat om 1.068 kilogram zwerfvuil. Vooral plastic en blik, maar ook emmers, isolatiemateriaal en ander afval dat naar het recyclagepark moet. 

De burgemeester hoopt dat de actie effect heeft, en de straten nu een tijdje proper blijven. Want sluikstorten is een groot probleem in Beringen. "Nu is de actie afgerond en blijven onze straten hopelijk een tijdje proper. Naast afval ruimen, blijven we inzetten op handhaving. Het afgelopen jaar hebben we zo 147 overtredingen vastgesteld, waaronder 117 door middel van verplaatsbare sluikstortcamera’s," zegt burgemeester Thomas Vints. Onder meer in de Steenstortstraat, aan het busstation op de Koolmijnlaan en aan de snelwegbruggen lag veel afval.