Toprecepten van sterrenchefs: Dimitry Lysens van Magis maakt hert met pompoen

Toprecepten van sterrenchefs: Dimitry Lysens van Magis maakt hert met pompoen

Toprecepten van sterrenchefs: Dimitry Lysens van Magis maakt hert met pompoen

Wilt u ook eens koken als Dimitry Lysens van restaurant Magis? Of tijdens de eindejaarsfeesten uitpakken met een bijzonder feestmenu? Dat kan! Want exclusief voor de TVL-kijkers geeft de sterrenchef het ultieme feestrecept om klaar te maken met kerstmis of nieuwjaar.


Hert met pompoen en compote van ui en boschampignons



Benodigdheden


  • 600g hertfilet

  • 1 butternut

  • 1 grote bonkajuin 

  • 120g boschampignons

  • ½ theelepel sumac 

  • ¼ theelepel piment d’espelette 

  • ¼ theelepel cardemompoeder 

  • 100g boter 

  • 25ml azijn 

  • 10g nigellezaadjes 

  • 2 kweeperen

Zo maak je het:


  • Snijd de hals van de butternut en verdeel in dunne schijven met een mandoline of snijmachine. Kook ze 10 seconden in gezouten water met een scheutje azijn. Verwijder de pitten uit de onderste helft van de butternut en bak 25 minuten in een oven van 200°C tot het vruchtvlees zacht is. Schraap het vruchtvlees van de schil en mix glad in een keukenrobot met de sumac, espelette en cardemom. 

  • Snijd de ui in dunne schijven en kleur ze op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Laat op een laag vuur verder garen tot de uien volledig gaar zijn. Borstel de boschampignons en bak ze in wat boter kort aan. Kleur de hertfilet in boter en bak 8 minuten in oven van 200°C. Laat minimum 10 minuten rusten voor het snijden.

  • Laat de rest van de boter donkerbruin kleuren op een laag vuur en zeef. Besprenkel hiermee de pompoenlinten. Bak de kweeperen 25 minuten in een oven van 200°C tot het vruchtvlees zacht is. Schraap het vruchtvlees van de schil en mix glad in een keukenrobot. 

  • Maak drie hoopjes van ui, champignons en pompoenpuree en beleg met de pompoenlinten. Spuit de kweepeerpuree in dikke punten erop en werk af met de nigellezaadjes. Snij het hert in 4 en verdeel over de borden. Werk eventueel af met braadjus van het hert.

Gerelateerd nieuws

  • Zeven van de acht ontvoerders van 13-jarige jongen schuldig bevonden over hele lijn

    Zeven van de acht ontvoerders van 13-jarige jongen schuldig bevonden over hele lijn

  • Wie had de leiding tijdens ontvoering? Advocaten wijzen naar elkaars cliënt

    Wie had de leiding tijdens ontvoering? Advocaten wijzen naar elkaars cliënt

  • Openbaar ministerie: “Niemand heeft gezegd: een kind ontvoeren, dat doe ik niet”

    Openbaar ministerie: “Niemand heeft gezegd: een kind ontvoeren, dat doe ik niet”

  • Beschuldigden in assisenzaak over ontvoering 13-jarige hebben geen schuldbesef

    Beschuldigden in assisenzaak over ontvoering 13-jarige hebben geen schuldbesef

  • Familie en vrienden getuigen in assisenzaal over ontvoering Genkenaar

    Familie en vrienden getuigen in assisenzaal over ontvoering Genkenaar

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image