Nieuws

TVL Nieuws, 15 december 2022

embed

 

- Halenaar Michel Turney die zijn ex-partner doodstak met 53 messteken is schuldig aan doodslag. Dat oordeelt de jury van het hof van assisen in Tongeren. We gaan live naar Tongeren voor een laatste stand van zaken. 


- De politie schiet een man dood in Tessenderlo. Dat gebeurde na een oproep over familiale moeilijkheden. Het slachtoffer zou de agenten bedreigd hebben met een vuurwapen. Het is de tweede keer in ruim een jaar tijd dat agenten van de zone Beringen / Ham / Tessenderlo iemand doodschieten.


- Ook de dertiger die levenloos is teruggevonden in een veld in Tongeren is doodgeschoten. Dat blijkt uit onderzoek van het parket Limburg. 


- In Maasmechelen maken Limburgse ondernemers bouwstenen met CO2. De wereldprimeur maakt van de bouwmaterialen een product met een negatieve ecologische voetafdruk.


- En de Belpop Bonanza van Hasselt bundelt de dertig strafste muzikale momenten van de Limburgse hoofdstad. Van Miel Cools tot El Guapo Stuntteam, met tussenstops bij de uitvinding van de cassette, en een concert van Nick Cave voor een publiek van 300 mensen.