Nieuws

TVL Nieuws, 27 maart 2020

embed

- De nationale veiligheidsraad heeft zonet beslist om de huidige coronamaatregelen met een maand te verlengen. Dat betekent onder andere dus dat de scholen niet opnieuw zullen starten na de paasvakantie. Ook het maken van niet-essentiële verplaatsingen en in groepen samen komen blijft verboden.


- Niet alle Limburgers houden zich trouwens even goed aan de coronamaatregelen. De politie stelde al 575 corona-pv's op. In Riemst braken onbekenden een grensversperring af om illegaal de grens te kunnen oversteken. Burgemeester Brouns van Kinrooi roept intussen de hulp van Nederland bij grenscontroles.


- Het aantal coronabesmettingen in Limburg blijft stijgen. Onze provincie telt nu 1.230 coronapatiënten, het aantal overlijdens stijgt tot 47. Met een besmettingsgraad van 12 blijft Limburg de zwaarst getroffen provincie.


- Cybercriminelen profiteren van de coronacrisis om ziekenhuizen en zorginstellingen aan te vallen. Gehandicaptenvoorzieningen Open Thuis Limburg en De Wroeter werden het slachtoffer van een cyberaanval. Hun systemen werden uitgeschakeld en de criminelen vroegen losgeld. 


-  Ook heel wat zorginstellingen hebben de deuren noodgedwongen moeten sluiten. De 17-jarige Bilzenaar Robbe Vaes, die een zware vorm van autisme heeft zit daardoor thuis. Maar hij blijft niet bij de pakken zitten en print zelf 3D-mondmaskers.