Nieuws

TVL Nieuws, 4 juni 2021

embed

- 200 militairen en politieagenten zoeken in Lanaken en Maasmechelen naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings. En dat leverde opvallende taferelen op want op de terril van Eisden zochten de militairen gewoon tussen de wandelaars en fietsers. 


- Vanaf 13 augustus mogen festivals tot 75.000 bezoekers toelaten. Dat besliste het overlegcomité vandaag. Goed nieuws dus voor Pukkelpop dat dagelijks 66.000 festivalgangers wil ontvangen. Er komt ook een gelijk sluitingsuur voor de horeca: zowel binnen als buiten mag u tot half twaalf blijven zitten.


- De prijzen van heel wat producten gaan fors duurder worden door de stijgende transportkosten en hoge grondstofprijzen. Zo zal Naaimachines Befrako uit Zonhoven de prijzen van z'n producten met 100 euro moeten laten stijgen. 


- Door corona, maar ook omdat de consument milieubewuster leeft, stijgt de vraag naar bierflesjes. Dat merken ze ook bij DW Reusables uit Bilzen want ook de vraag naar drankkratten steeg het afgelopen jaar enorm.


- En er is een oplossing voor de visvijver in Herk-de-Stad. Die werd in het verleden opgevuld met opgepompt drinkwater maar nu schiet de lokale voetbalclub te hulp.