Gezondheid

UPDATE: Zes nieuwe coronadoden in Limburg

Er zijn de afgelopen 24 uur opnieuw zes patiënten met een coronabesmetting overleden in Limburg. In totaal overleden er al 22 coronapatiënten in onze provincie.

In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden zijn opnieuw twee patiënten overleden, waardoor de balans er nu op acht coronadoden staat. Daarmee is het Truiense ziekenhuis het zwaarst getroffen in Limburg. Ook in het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder overleden de afgelopen 24 uur twee coronapatiënten, waarmee het totaal daar op drie coronadoden komt. Ook het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft een nieuwe dodelijk coronaslachtoffer te betreuren, het zevende sterfgeval in Hasselt. Wat betreft dodelijke slachtoffers zijn het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk (2 coronadoden), het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik (1 coronadode) en het Mariaziekenhuis in Pelt (1 coronadode) momenteel het minst hard getroffen. Het AZ Vesalius Ziekenhuis in Tongeren is voorlopig het enige Limburgse ziekenhuis waar nog niemand overleed aan het virus.

Bijna 600 Limburgers besmet

Bijna 600 Limburgers testten intussen positief op het coronavirus. Onze provincie blijft dus het zwaarst getroffen door het virus: 70 op de 100.000 Limburgers zijn besmet met COVID-19. In werkelijkheid ligt het aantal besmettingen nog hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt op COVID-19. In België zijn er 526 nieuwe besmettingen vastgesteld. Er zijn ook 34 coronapatiënten overleden aan het virus. Tot nu toe zijn er in ons land 4.269 bevestigde gevallen gemeld en zijn er 122 dodelijke slachtoffers te betreuren. Maar er is ook goed nieuws: de afgelopen 24 uur zijn er 60 mensen genezen van het coronavirus, ze hebben het ziekenhuis mogen verlaten.