Mobiliteit en Verkeer

Vernieuwde snelweg in Beringen vanaf zaterdag open voor verkeer

De vernieuwing van het wegdek op de E313 in Beringen loopt stilaan op zijn einde. Deze week wordt ’s nachts de signalisatie nog opgeruimd en aangepast. Vanaf zaterdagochtend kan het verkeer in beide richtingen volledig gebruik maken van de vernieuwde snelweg.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwde deze zomer de snelweg E313 vanaf het complex Beringen in de richting van Antwerpen over een afstand van ongeveer 2,3 kilometer, in beide rijrichtingen. De rijweg werd tot en met de onderfundering vernieuwd. De wegverharding is nu voorzien in uitgewassen doorlopend gewapend beton. Dat is een veel duurzamer materiaal dan asfalt, gelet op het zware vrachtverkeer. Meteen werden er al een aantal pechhavens aangelegd, om het weggedeelte in de toekomst ook met dynamische spitsstroken te kunnen gebruiken. Voorlopig blijft verkeer op de snelweg vanaf Beringen tot Antwerpen dus gewoon op twee rijstroken rijden in elke rijrichting, zonder spitsstrook.

Afsluiting oprit richting Hasselt donderdagnacht

Vanaf donderdagavond 10 september om 20u worden de signalisatie en de belijningen stapsgewijs aangepast. Die nacht wordt het verkeer richting Hasselt op de vernieuwde autosnelweg gebracht. De oprit richting Hasselt zal die nacht nog tijdelijk worden afgesloten vanaf 22u om de belijningen aan te brengen. De afrit 26 ‘Beringen’ in de richting van Hasselt gaat tegen de ochtend ook opnieuw open.

Afsluiting op- en afrit richting Antwerpen vrijdagnacht

Tegen zaterdagochtend 12 september zal ook de rijrichting Antwerpen volledig gebruik kunnen maken van de vernieuwde snelweg. Om de laatste afwerkingen te kunnen uitvoeren en de belijningen in orde te brengen, zullen zowel de oprit als de afrit in de rijrichting Antwerpen nog één nacht afgesloten worden vanaf vrijdagavond 11 september om 23u tot zaterdagochtend 12 september om 6u.

Volgende week zijn er nog enkele plaatselijke nachtelijke werken om de doorsteken op de snelweg terug in orde te maken. Het verkeer zal dan ‘s nachts nog plaatselijk over één rijstrook moeten rijden.