Nieuws

Vestiville spreekt geruchten over fake festival tegen en verzekert dat absolute wereldtop hip hop dit weekend in Lommel zal optreden

embed
Het gemeentebestuur van Lommel geeft op dit ogenblik geen groen licht voor het nu al veelbesproken hiphopfestival Vestiville dat morgen van start zou moeten gaan. Bij een veligheidscontrole deze namiddag zijn tal van gebreken vastgesteld. 'Onder deze omstandigheden kan het festival niet doorgaan,' zegt burgemeester Bob Nijs aan de redactie van TV Limburg. De organisatoren zeggen op hun beurt dat ze alle problemen zullen oplossen voor morgenochtend en dat festivalbezoekers zich geen zorgen moeten maken. Vanavond is er een nieuwe controle. Maar als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het doorgaans ook niet waar. 


Er gaan al weken geruchten dat Vestiville een fake festival is. Helemaal vanuit het niets brengen Nederlandse organisatoren dit weekend de absolute wereldtop van de hip hop naar Lommel en dat tijdens het weekend van Werchter. TVL-journalist Dirk Billion stelde ter plaatse vast dat de podia wel al gebouwd zijn en dat er een indrukwekkend festivaldorp klaar staat. De organisatoren houden vol dat het festival wel degelijk door zal gaan.