Justitie

Wellenaar (76) die verdacht wordt van doodknuppelen das, riskeert 6 maanden cel

door Margo Ombelets

De 76-jarige Wellenaar die ervan verdacht wordt een das dood te knuppelen, hangt 6 maanden cel met uitstel boven het hoofd. De burgerlijke partijen eisen ook een schadevergoeding van 5.200 euro. De man ontkent alles, zijn advocaat gaat ook resoluut voor de vrijspraak.

Het incident dateert al van 7 april. Twee wandelaars betrapten de man, die op een das aan het slaan was. Eén van hen nam een foto. Daarop maakte de man zich uit de voeten. Het dier bleef zwaargewond achter en overleed 's anderendaags in het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen. De dader meldde zichzelf bij de politie. Hij beweerde dat hij de das niet neerknuppelde, maar enkel wilde controleren of het dier nog leefde.

De das is een beschermde diersoort in ons land. De politie, de Natuurinspectie en het Agentschap Natuur en Bos maakten een proces-verbaal van het incident op. Omdat de natuurverenigingen willen dat het tot vervolging komt, hebben ze zich in de zaak burgerlijke partij gesteld. Het vonnis volgt op 2 november.De 77-jarige Wellenaar die ervan verdacht wordt een das dood te knuppelen, hangt 6 maanden cel met uitstel boven het hoofd. 

Bekijk ook: