Hoofdgerecht

Gegrilde kalfsoester, salade van rode biet, rode eikenbladsla en radijzen.

Gegrilde kalfsoester, salade van rode biet, rode eikenbladsla en radijzen

Ingrediënten voor 4 :
800 g kalfsoester
salade: 
1 rode eikenblad sla
4 gekookte rode bieten
80 g rode bieten scheuten 
1 bussel radijzen
30 ml frambozenazijn
80 ml olijfolie
30 ml notenolie
krielaardappelen:
320 g krielaardappeltjes
enkele takjes tijm
1 rode ui
4 tenen knoflook
olijfolie


Bereiding:

Krielaardappelen:

Was de krielaardappelen en snijd ze in 2. Doe ze in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie, peper, zout enkele takjes tijm, een fijngesneden rode ui en de tenen knoflook.
Bak de krielaardappelen gaar in een voorverwarmde oven van 180°C .


Salade:

Was de rode eikenblad sla en trek de bladeren wat van elkaar. 
Snijd de rode bieten in blokjes.
Was de radijzen en snijd deze in plakjes.
Maak een vinaigrette van de frambozenazijn, olijfolie en notenolie. Kruid af met peper en zout.
Meng alles nu mooi onder elkaar en werk af met de vinaigrette.

kalfsoester:

Verwarm een grillpan op het vuur tot deze zeer heet is
Smeer de kalfsoester in met wat olie en kruid met peper en zout. 
Grill de kalfsoester nu gedurende een 2-tal minuten aan elke kant.
Laat het vlees even rusten en snijd het in plakken.