Nagerecht

m'hancha - Knapperig gebak met amandelen

m'hancha - Knapperig gebak met amandelen

Vandaag maken we een gebak met amandelen. Dit is één van de lekkerste gebakjes voor tijdens de Ramadan.

Benodigdheden:

Amandelen
Poedersuiker
Arabische gom
Kaneel
Citroenconfituur
Rozenwater
Oranjebloesemessence
Boter
Olie
Pastilladeeg
Ei
Room of melk
Honing

Bereidingswijze:

- Schil de amandelen en laat ze bruinen in de oven
- Doe de amandelen in een blender en voeg er poedersuiker, stukjes Arabische gom en kaneel bij
- Mix tot een fijngemalen geheel
- Voeg er wat citroenconfituur, rozenwater en/of oranjebloesemessence bij
- Doe er een beetje gesmolten boter bij
- Meng alles tot je een mooi deeg krijgt
- Kneed de amandelvulling in dunne rolletjes
- Snijd een vel pastilladeeg in twee
- Meng een eierdooier met een beetje room of melk en smeer hiermee 1 kant van het pastilladeeg in om het blaadje dicht te kunnen vouwen
- Plooi 1 kant van het pastilladeeg om en laat een stukje vrij zodat je makkelijker kan vouwen
- Schik de amandeldeegrolletjes naast elkaar en plak ze één voor één goed aan elkaar vast, zodat je een lange rol amandeldeegvulling krijgt.
- Vouw het pastilladeeg rond het amandeldeeg heen en zorg dat het er stevig rond zit
- Voeg vervolgens een beetje olie bij de overgebleven gesmolten boter
- Smeer hiermee het pastilladeeg in zodat het niet barst wanneer je het oprolt
- Rol alles stevig op tot je een soort opgerolde slang krijgt
- Knip aan het einde van de rol de overschot van het deeg af
- Plooi het uiteinde van rol naar beneden en druk zachtjes aan
- Smeer het geheel in met eigeel, boter en olie
- Bak het geheel tot het goudbruin ziet in een voorverwarmde oven op 170 à 180 graden
- Besprenkel het gebak vervolgens met honing en strooi er amandelen op

Smakelijk ! ! !