Hoofdgerecht

Varkenskotelet met spinazie, waterkers en puree

Varkenskotelet met spinazie, waterkers en puree

Ingrediënten voor 4 personen:

4 mooie dikke varkenskoteletten
200 g spekreepjes
1 kg zachtkokende aardappelen
1 kg spinazie
4 bussels waterkers
1 teentje knoflook
500 g tuinbonen
boter
melk
1 ei
peper en zout
nootmuskaat


bereiding:

aardappelpuree:

Schil de aardappelen en zet ze op in een pot met gezouten water. Kook ze goed gaar en zeef ze door een passe-vite. Werk op tot een mooie gladde en smeuïgge puree met goed wat boter, melk, een eidooier en kruid af met peper, zout en verse nootmuskaat.

Spinazie / waterkers:

Maak de spinazie en waterkers goed schoon en was zeer grondig. Stoof een geplet teentje look aan in wat boter en bak hier nu de spinazie en waterkers bij aan, kruid af met peper en zout.

Tuinbonen:

Haal de tuinbonen uit de peul, Kook ze gedurende een 2-tal minuutjes in kokend water, verfris op koud water en dop ze.

Varkenskotelet:

Kruid de varkenskoteletten en bak ze aan in een pan met een klontje boter.
Haal de koteletten uit de pan als ze bijna gaar zijn, bak nu de speekreepjes aan en blus de pan met wat bruine fond en laat wat inkoken.