Nagerecht

Warm amandelgebakje met aardbeien en limoen

Ingrediënten voor 4 personen:
310g gesmolten warme boter
310g eiwit
125g bloem
125g amandelpoeder
375g suiker
2 limoenen
500 g aardbeien
Bloemsuiker
Yoghurt

Bereiding:
Financiers:
Meng de bloem, suiker en amandelpoeder in een keukenrobot, voeg hier gelijkerwijs de gesmolten boter en het eiwit aan toe en laat verder mengen. Voeg nu op het laatste de zeste en het sap van een limoen toe.
Eventueel het deeg enkele uren laten rusten in de koelkast zodat het gebakje smeuïger wordt.
Vet wat siliconen bakvormen in met wat boter of ander vetstof en vul de vormpjes voor 3/4de. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°c gedurende een 20-tal minuten.
Aardbeien:
Snijd de aardbeitjes in stukjes, doe hier wat zeste en sap van limoen bij en zoet wat met bloemsuiker.
Afwerking:
Doe wat bloemsuiker over de lauwe financier, leg hierbij de gemarineerde aardbeitjes en werk af met wat yoghurt.