FAQ

Waar kan ik TVL bekijken?

Analoge kijkers, dat is via de traditionele kabel, kunnen overal in Limburg TV Limburg ontvangen. Zoek op je tv-toestel naar het kanaal waarop TV Limburg wordt uitgezonden.

Digitale kijkers van Telenet en Proximus kunnen in Limburg TVL ontvangen op hun setup-box. Nieuwe installaties (of bij het herstellen van de volgorde van de zenders ) hebben TVL op volgende kanalen staan:

  • TELENET: kanaal 8
  • Proximus: kanaal 184 (ga naar kanaal 10 op ProximusTV voor instructies om TVL op 10 te plaatsen)

Via de Telenet TV-Theek en Proximus On Demand worden ook programma's aangeboden om te herbekijken. Nieuwsuitzendingen zijn gratis. Andere programma's zijn tegen betaling te herbekijken.

Hoe kan ik een filmpje zoeken?

Je kan op deze website zoeken op trefwoorden die in de titel of de tekst van een bepaald nieuwsbericht of artikel staan. Ook op uitzendingsdatum kan je zoeken: let er op om je datum als volgt te noteren: dd/mm/jjjj of 01/04/2011 (met schuine streep en de dag en maand moet altijd met 2 cijfers genoteerd worden).

Hoe kan ik mijn Teletekst-pagina's aanpassen?

Als je een Teletekst-pagina beheert tegen betaling, kan je je pagina's aanpassen via deze Teletekstlink met de gepaste logingegevens.

Waarvoor staat het PP-logo dat soms in beeld verschijnt?

PP-logo wijst kijkers op productplaatsing in programma's.

Bij productplaatsing komen merken of producten in televisieprogramma's voor, dit in samenspraak met de zender.

Het nieuwe Mediadecreet bepaalt dat kijkers duidelijk gewezen moeten worden op de aanwezigheid van productplaatsing.

Sinds 1 september 2009 wordt door de Vlaamse omroepen eenzelfde icoon gebruikt om aan te tonen dat de uitzending productplaatsing bevat.

Het PP-logo verschijnt aan het begin en einde van programma's die productplaatsing bevatten, en na eventuele onderbrekingen. 

Kan ik ondertiteling zien op TVL?

Je kan zowel analoog als digitaal naar de ondertiteling van het TVL Nieuws kijken door te drukken op de teletekstknop van je afstandsbediening.

Via pagina 888 activeer je de ondertiteling. De ondertiteling van het TVL Nieuws is vanaf omstreeks 20u00 te raadplegen en loopt mee in de nieuwslussen later op de avond.