TVL Vertellingen 2019

 

De zomer komt eraan en dat betekent dat ook de Vertellingen in zicht zijn! Geniet elke woensdag van een gratis voorstelling op een prachtige locatie bij jou in de buurt. Brouwerij Martens trakteert, net zoals vorig jaar, met heerlijk Sezoens-bier. Iedereen is welkom vanaf 19u, de show start om 20u en duurt een uurtje

Wil je er graag bij zijn? Noteer alvast volgende data in je agenda:

JULI

 • 26 juni: Veerle Malschaert in Houthalen-Helchteren

  Buitenlocatie: Tuin van de Pastorij, Pastorijstraat Houhalen (tegenover NAC)

  Binnenlocatie: Atrium, NAC Houthalen, Pastorijstraat 30

 • 3 juli: Gunter Lamoot in Riemst

  Buitenlocatie: De Waterburcht Millen, Kattestraat 22

  Binnenlocatie: Parochiaal Cultureel Centrum Millen, Tikkelsteeg 7

 • 10 juli: Rob Vanoudenhoven in Kinrooi 

  Buitenlocatie: Bastion Kessenich

  Binnenlocatie: Sint-Martinuskerk Kessenich, Kerkstraat 10

 • 17 juli: Jeron Dewulf in Hechtel-Eksel

  Buitenlocatie: Dorpsplein Hechtel, Dorpsstraat 60 

  Binnenlocatie: Tent Dorpsplein Hechtel, Dorpsstraat 60

 • 24 juli: Bas Birker in Lanaken

  Buitenlocatie: Waterburcht Domein Pietersheim, Waterstraat 52 

  Binnenlocatie: Cultureel Centrum, Aan de Engelse Hof 10

 • 31 juli: Nele Bauwens in Kortessem

  Buitenlocatie: Park de Fauconval (achter kasteel), Daaleindestraat 2 

  Binnenlocatie: Cultureel Centrum, Kerkplein 12

 AUGUSTUS

 • 7 aug: Nigel Williams in Diepenbeek

  Buitenlocatie: GC De Plak, Servaasplein 14

  Binnenlocatie: GC De Plak (grote zaal), Servaasplein 14

 • 14 aug: Bert Kruismans in Bilzen

  Buitenlocatie: Weide De Kimpel, Eikenlaan 25

  Binnenlocatie: Theaterzaal De Kimpel, Eikenlaan 25

 • 21 aug: Joost Van Hyfte in Oudsbergen

  Buitenlocatie: Sgt. Melsensplein 

  Binnenlocatie: 't Heem, Kloosterstraat 5

 • 28 aug: William Boeva in Hamont-Achel 

  Buitenlocatie: Michielshof, Michielsplein 3

  Binnenlocatie: Michielshof - feestzaal, Michielsplein 3


Wij hebben er alvast zin in en we hopen je deze zomer te mogen verwelkomen op de TVL Vertellingen. Tot binnenkort!

Vergeet je stoeltje niet!

LINE-UP VERTELLERS 2019

Vrouwen kunnen niet parkeren en mannen niet multitasken. Vooroordelen over mannen van Mars en vrouwen van Venus zijn hardnekkig. Hoog tijd om de hokjes af te breken!  Dat is net het plan van Veerle Malschaert in de one woman comedy show ‘Weg met de clichés!’

 

 

We hebben er 9 jaar op moeten wachten, maar eindelijk is er een vervolg op de 'Vulgaire Love Boat' van Gunter Lamoot. De parodie op de hitserie uit de jaren 70 is nog steeds zo politiek incorrect als maar zijn kan, al wordt het woord 'negers' vandaag ondertiteld als 'andersgepigmenteerde' - vooruitgang! De wansmakelijkheid spat er als vanouds vanaf: 'Op algemeen verzoek zal ik drie pingpongballetjes uit mijn preutte schieten'.

Rob Vanoudenhoven, Wie kent hem niet.  Zijn eerste 50 jaar op deze planeet.  Hem laten vertellen over zijn leven, werk en avonturen. Over XII stielen en XIII ongelukken. Over altijd ja zeggen en proberen te “overleven”. Over ”Who the fuck is Rob Vanoudenhoven”, waarmee hij zichzelf tegen wil en dank op de kaart heeft gezet in het medialandschap. Over hoe zijn eigen programma, de” XII werken van Vanoudenhoven” zijn leven ondersteboven heeft gehaald. Over de vork en de steel in zijn leven in dat “medialandschap”. Ups en downs, lief en leed, vriend en vijand, berg en dal, top en flop. Maar ook hoe mooi en leerrijk die eerste 50 jaren zijn geweest. Ga met hem maar eens op een terras zitten.... Nu wil hij het eindelijk delen, in de zaal. Met iedereen.

 

1 comedian, 1 podium, 1 buikje. Ondanks alle dagelijkse commentaar toch lachend door het leven. Hey, niemand is perfect en Jeron misschien nog een beetje minder dan de rest.
Lang leve imperfectie, fuck de norm.
In deze zomervertelling van foute vriend Jeron Dewulf, stelt hij alles wat je hoort te zijn op je 40ste in vraag. Half way life, even tijd om terug te kijken en besluiten, hoe overleef je de komende 40 jaar. Jeron Dewulf is bekend van de populaire reeksen Foute Vrienden en Advocaat van de duivel op 2BE. Hij is ook een internationaal bekend improvisator en won in 2006 het wereldkampioenschap impro in Berlijn.

Bas Birker brengt zijn nieuwe show ‘Je Moeder’. Een show over verse moeders, verse Belgen en belegen taboes. In zijn vorige show zei Bas: “Ik zal nooit één van jullie worden, want jullie zijn gék.”  Maar ondertussen is hij toch overstag gegaan. Want 2018 is het jaar dat Bas officieel Belg wordt. En dat heeft hij zich al beklaagd: Ik woonde vijf jaar in België en heb een Belgisch kind. Dus ik dacht: papiertje aanvragen en klaar. Nou,mooi niet! Want dat Belg worden bleek de afgelopen jaren een kermisattractie: geen rollercoaster, maar eerder de botsauto’s. Blijven zitten tijdens die rit! We gaan achteruit!

Cabaretière Nele Bauwens brengt haar tweede solovoorstelling ‘Wat een geluk’. Ze gunt ons een blik in haar hoofd met een mooie en verrassende mix van geestige, soms absurde maar ook herkenbaar rake vertellingen. En van humor, muziek, ontroering en actie. Met nostalgisch gemoed blikt Nele Bauwens in ‘Wat een geluk’ terug op haar eerste liefde Ronnie De Sven. Met vuur vertelt ze over haar huidige levensgezel Pièrre. Over zijn glutenallergie en over ’t zat beddeke. Met lichte ergernis heeft ze het over de maandelijks verplichte spaghetti-avonden. En over haar meedogenloze vriendinnen. Die nu allen 2 baby’s op de armen dragen. En luidkeels meezingen met ‘Oya Lélé’ alsof het hun nieuwe levenslied is. Nele stelt zich luidop vragen, speelt complexloos haar charmes uit en gunt je een blik in haar hart. Met als compagnon de route haar vertrouwde Wurlitzer piano. En een nieuwe reeks zelfgeschreven liedjes en verrassende covers. Reken alvast op een hilarische versie van Paul Severs.

 

Nigel Williams, afkomstig van Bristol (UK) is één van de grondleggers van de nieuwe golf van Belgische stand-upcomedy van eind jaren negentig. In 2000 won hij Humo’s Comedy Cup en sindsdien bestookt hij vanaf podia in binnen- en buitenland het publiek met zijn up-tempo stand-upcomedy.  Geen typetjes, acts, speciaal decor of attributen, enkel Nigel en een microfoon. Hij brengt stand-up in de zuiverste Angelsaksische traditie, geënt op de actualiteit, met messcherpe observaties en met veel improvisatie, freewheelen en met ruimte voor pittige interacties met het publiek.  Nigel op zijn best dus: dicht bij het publiek, onvoorspelbaar, eerlijk, verontwaardigd en confronterend. Verwacht je aan een stand-up sneltrein met een ‘best of’ van 7 zaalshows aangevuld met nieuwe teksten die hij speciaal schrijft voor deze avond.

Bert Kruismans behoort al jaren tot de absolute top van stand-upcomedy in België en kan rekenen op een zeer ruime schare fans zowel in Vlaanderen als Wallonië. Hij is een taalvirtuoos die moeiteloos elk publiek op zijn hand krijgt door hen een spiegel voor te houden.  In zijn bekende stijl rekent hij af met hardnekkige clichés en jammerlijke misverstanden. Hij bekijkt in zijn shows de gebeurtenissen graag vanuit het perspectief van mensen die anders nooit een stem krijgen. Want niets is zo grappig en herkenbaar dan gewoon gezond verstand. Bert staat ondertussen 20 jaar op de planken met 9 soloshow op de teller. De daarbij horende nostalgie ziet hij evenwel gecounterd door de vaststelling dat heel wat van de dingen die hij de afgelopen decennia aankaartte bij wijze van grap, ondertussen realiteit zijn geworden. Speciaal voor u brengt hij een selectie van zijn allerbeste grappen. Hij belooft u een voorstelling waar u vrolijker én wijzer van wordt!

Het recept voor een avondje dikke pret met Joost Van Hyfte !

Men neme :
275 gr. gulle lach
150 gr. vette knipoog
150 gr. gastronomisch observatievermogen
50 gr. culinaire kennis
15 gr. gekke bekken
15 gr. sfeer en gezelligheid  
Een snuifje sarcasme . Gooi alles in een heerlijke openluchtruimte, zet u neer en geniet

William Boeva is al lang geen onbekende meer in het Vlaamse comedylandschap. Gekend als “grappigste dwerg der Lage Landen” veroverde hij de laatste jaren zijn plaats tussen de grootheden (no pun intended) van de stand-upscène. Het is intussen 10 jaar geleden dat William voor het eerst in comedycafé The Joker op het podium kroop en dus ook 10 jaar geleden dat hij daar enorm op zijn bakkes ging. In die 10 jaar veranderde er veel en om dat allemaal nog wat erger te maken, is William net 30 geworden. Dertig! Dat steekt, want van een dertigjarige verwachten we dat hij meer doet dan wat gamen en Pokémonkaarten verzamelen. Hij is nog jong, het leven ligt aan zijn voeten. En hij is er klaar voor om zijn leven nu eens echt in handen te nemen. Denkt hij.