TVL Wintervertellingen

Na het succes van de TVL Zomervertellingen zijn we terug met
een tweede editie van de TVL Wintervertellingen!

Dit jaar schotelen we je 3 hilarische Vertellers voor op prachtige locaties in Zonhoven, Hasselt en Borgloon. Kleed je lekker warm aan en geniet van een gezellige avond met familie en vrienden. Toegang is gratis en Brouwerij Martens trakteert op een heerlijke Sezoens! Kom met je stoeltje vanaf 19u naar de locatie. De Vertelling start telkens stipt om 20u. Hieronder vind je onze agenda terug.

 

Bas Birker in Zonhoven

Woensdag 13 december


☂ Evenementenhal – Rozenkransweg 4

Zeven jaar geleden verruilde comedian Bas Birker zijn vertrouwde Nederland voor Antwerpen. Hij sloeg er een Vlaamse schone aan de haak en ze kregen een dochter. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal gezin blijkt toch lastiger dan gedacht. Kamperen voor school, creatief boekhouden, sluiproutes zoeken om de alcoholcontroles te omzeilen; Bas heeft werkelijk alles geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen, hij blijft “die Hollander”. En wat doe je dan als comedian? Je schrijft er een voorstelling over: JE MOEDER! Speciaal voor TVL brengt hij een try-out van zijn gloednieuwe show in Zonhoven.

 

Steven Mahieu in Hasselt

Woensdag 20 december

Abdijsite Herkenrode – Herkenrodeabdij 4

Steven Mahieu is een echte energiebom op het podium. Met zijn enthousiasme blaast hij gegarandeerd iedereen omver. In zijn nieuwste show ‘Zonder Filter’ onderzoekt hij met veel verwondering en humor het gedrag van zijn omgeving en zichzelf met een vergrootglas. Een kleine mens is nog puur, zonder filter. Maar dat verandert snel, want de maatschappij legt regels op en programmeert haar leden. Hebben we nog een eigen wil of overheerst de filter? En wat als we die filter wegnemen? Wordt het dan gênant, pijnlijk of blijft alles zoals ervoor? Kom naar de TVL Wintervertelling in Hasselt en ontdek samen met ons zijn nieuwe show ‘Zonder Filter’!

 

Jens Dendoncker in Borgloon

Woensdag 27 december

☼ Openluchttheater aan het oude Stadhuis
☂ Stroopfabriek – Stationsstraat 54

Met maar liefst 4 comedyprijzen in de trofeeënkast en een eigen televisieprogramma op VTM wordt het hoog tijd om de jonge comedian Jens Dendoncker uit te nodigen voor een TVL Wintervertelling. Geprezen voor zijn ‘hoge aaibaarheidsfactor’ en ‘geloofwaardig, ijzersterk spel’ neemt hij niet enkel zijn enthousiaste zelf maar ook zijn beste grappen mee naar Borgloon. Hij brengt er zijn debuutshow ‘Bang van Dendoncker’, een hilarisch relaas over volwassen worden en bijhorende nostalgie.