TVL Vertellingen 2018

De zomer komt eraan en dat betekent dat ook de Vertellingen in zicht zijn! Geniet elke woensdag van een gratis voorstelling op een prachtige locatie bij jou in de buurt. Brouwerij Martens trakteert, net zoals vorig jaar, met heerlijk Sezoens-bier. Iedereen is welkom vanaf 19u, de show start om 20u en duurt een uurtje

Wil je er graag bij zijn? Noteer alvast volgende data in je agenda:

JULI

 • 4 juli: Nigel Williams in Houthalen-Helchteren

  Buitenlocatie: Tuin van de Pastorij

  Binnenlocatie: Atrium, NAC Houthalen, Pastorijstraat 30

 • 11 juli: Bert Gabriëls in Riemst

  Buitenlocatie: Amfitheater

  Binnenlocatie: Belevingscentrum De brug van Vroenhoven

 • 18 juli: Vitalski in Hechtel-Eksel 

  Buitenlocatie: Kerkplein

  Binnenlocatie: CC De Geer, Groenstraat

 • 25 juli: Jeron Dewulf in Lanaken 

  Buitenlocatie: De Waterburcht

  Binnenlocatie: CC Lanaken

 AUGUSTUS

 • 1 aug: Nele Goossens in Kinrooi

  Buitenlocatie: Bastion

  Binnenlocatie: Sint-Martinuskerk

 • 8 aug: Joost Van Hyfte in Bilzen

  Buitenlocatie: Weide, De Kimpel

  Binnenlocatie: Theaterzaal, De Kimpel

 • 15 aug: Thomas Smith in Kortessem

  Buitenlocatie: Park de Fauconval

  Binnenlocatie: Cultureel Centrum

 • 22 aug: Bas Birker in Meeuwen-Gruitrode

  Buitenlocatie: Melsenplein

  Binnenlocatie: Kerk, Kerkplein

 • 29 aug: Bert Kruismans in Hamont-Achel 

  Buitenlocatie: Michielshof

  Binnenlocatie: Michielshof - feestzaal


Wij hebben er alvast zin in en we hopen je deze zomer te mogen verwelkomen op de TVL Vertellingen. Tot binnenkort!

Vergeet je stoeltje niet!

Nigel Williams, afkomstig van Bristol (UK) is één van de grondleggers van de nieuwe golf van Belgische stand-upcomedy van eind jaren negentig. Je mag u verwachten aan een stand-up sneltrein met een ‘best of’ van 7 zaalshows aangevuld met nieuwe teksten die hij speciaal schrijft voor deze avond.

Bert Gabriëls maakte naam met programma's als Zonde van de Zendtijd, Absurdistan en Advocaat van de Duivel, maar ook met de docureeks Terug naar Eigen land. Met al die ervaringen op zak gaat hij weer het podium op voor het pure comedywerk. In z'n nieuwe show gaat Bert op zoek naar geluk. In een zotte wereld, in rare mensen, in dikke boeken en in de krant, overal zit wel wat geluk. Bert hakt het eruit met stevige grappen, scherpe observaties en veel harde meppen humor. En geeft een 100% garantie op geluk, al vanaf de aankoop van een kaartje. Want een heel groot deel van geluk, zit in gelul.

Tussen eind jaren negentig en vandaag creëerde Vitalski maar liefst vijftien avondvullende comedyshows. Speciaal voor dié mensen die, puur van het lachen, hun geheugen toch goeddeels zijn kwijtgeraakt, brengt Vitalski  voor u niet het beste, maar wel het àllerbeste uit bijna vijfentwintig jaar stand-upcomedy.  Comedy zonder franje, pur sang, met een duizelingwekkende vaart - maar tegelijk één grootse vertelling. Want Vitalski is ook steeds, behalve een comedian, een rasverteller.

1 comedian, 1 podium, 1 buikje. Ondanks alle dagelijkse commentaar toch lachend door het leven. Hey, niemand is perfect en Jeron misschien nog een beetje minder dan de rest.
Lang leve imperfectie, fuck de norm.  In deze zomervertelling van foute vriend Jeron Dewulf, stelt hij alles wat je hoort te zijn op je 40ste in vraag. Half way life, even tijd om terug te kijken en besluiten, hoe overleef je de komende 40 jaar. Jeron Dewulf is bekend van de populaire reeksen Foute Vrienden en Advocaat van de duivel op 2BE. Hij is ook een internationaal bekend improvisator en won in 2006 het wereldkampioenschap impro in Berlijn

Nele stelt haar derde zelfgeschreven onewomanshow voor! ‘Dag Janine en dag José’ is een luchtige vertelling over het leven van alledag maar met onderliggend een gevoelige noodkreet om een integer bestaan.  Een niéuw bestaan, als het mag van hierboven. Argeloos grappig, snel en gevarieerd, maar dus zeker ook een tikkeltje literair. Herkenbaar voor ieder die zich, in deze jachtige wereld, een beetje een houvast bijeen droomt.

Het recept voor een avondje dikke pret met Joost Van Hyfte !

Men neme :
275 gr. gulle lach
150 gr. vette knipoog
150 gr. gastronomisch observatievermogen
50 gr. culinaire kennis
15 gr. gekke bekken
15 gr. sfeer en gezelligheid  
Een snuifje sarcasme . Gooi alles in een heerlijke openluchtruimte, zet u neer en geniet

Thomas Smith brengt zijn 5de show ‘STRAK’. In STRAK legt Smith de nadruk op veel materiaal en strak vertelde anekdotes. Waar hij in zijn vorige shows erop los improviseerde, gaat hij nu op zoek naar het perfecte repertoire… tenzij hij even wordt afgeleid natuurlijk!

Bas Birker brengt zijn nieuwe show ‘Je Moeder’. Een show over verse moeders, verse Belgen en belegen taboes. In zijn vorige show zei Bas: “Ik zal nooit één van jullie worden, want jullie zijn gék.”  Maar ondertussen is hij toch overstag gegaan. Want 2018 is het jaar dat Bas officieel Belg wordt. En dat heeft hij zich al beklaagd: Ik woonde vijf jaar in België en heb een Belgisch kind. Dus ik dacht: papiertje aanvragen en klaar. Nou,mooi niet! Want dat Belg worden bleek de afgelopen jaren een kermisattractie: geen rollercoaster, maar eerder de botsauto’s. Blijven zitten tijdens die rit! We gaan achteruit!

Bert Kruismans behoort al jaren tot de absolute top van stand-upcomedy in België en kan rekenen op een zeer ruime schare fans zowel in Vlaanderen als Wallonië. Bert staat ondertussen 20 jaar op de planken met 9 soloshow op de teller. De daarbij horende nostalgie ziet hij evenwel gecounterd door de vaststelling dat heel wat van de dingen die hij de afgelopen decennia aankaartte bij wijze van grap, ondertussen realiteit zijn geworden. Speciaal voor u brengt hij een selectie van zijn allerbeste grappen. Hij belooft u een voorstelling waar u vrolijker én wijzer van wordt!