Justitie

2 miljoen namaaksigaretten ontdekt in loods in Houthalen-Helchteren

Op het industrieterrein Europapark in Houthalen-Helchteren heeft de politie Carma maandag twee miljoen namaaksigaretten ontdekt. De sigaretten zaten verborgen in uitgeholde stapels houten planken. Vier personen zijn gearresteerd.

De inval in de loods gebeurde maandag rond 16u. De lokale politie kreeg bijstand van de speciale eenheden van de federale politie. In het magazijn werden twintig kisten aangetroffen, goed voor twee miljoen namaaksigaretten met een waarde van 700.000 euro aan ontdoken accijnzen. De sigaretten zaten verborgen in stapels houten planken waarvan de binnenkant uitgehold werd.

Vier verdachten gearresteerd

De politie kon ter plaatse vier verdachten inrekenen. Het gaat om vier Poolse mannen met leeftijden tussen de 29 en 35 jaar. Zij werden dinsdag verhoord door de politie. Een auto en een vrachtwagen die op het terrein stonden, werden op bevel van het parket getakeld. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit. De dienst Douane en Accijnzen haalde de sigaretten op. Zij voeren het verdere onderzoek.