Justitie

37-jarige bestuurder uit Hoeselt betrapt op rijden onder invloed van drugs

door Margo Ombelets

De politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst betrapte woensdag een 37-jarige bestuurder op het rijden onder invloed van drugs. De man had bovendien geen geldig keuringsbewijs. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken, en hij moet zich later verantwoorden bij de politierechter.

In het centrum van Bilzen, tijdens de drukke avondspits, viel het de patrouillerende agenten op dat één bestuurder er een wel erg vlotte rijstijl op nahield. De bestuurder uit Hoeselt werd gecontroleerd op de Hospitaalstraat en gaf meteen toe gehaast te zijn. Een ademanalyse wees uit dat de man in orde was wat betreft het rijden onder invloed van alcohol, maar een hier opvolgende speekseltest tekende positief voor het gebruik van drugs (marihuana). Ter plaatse volgde een speekselanalyse en de 37-jarige bestuurder zag zijn rijbewijs voor de duur van 15 dagen onmiddellijk ingetrokken worden.

Omdat ook de keuring van zijn voertuig reeds verlopen bleek sinds begin februari, werd er ook hiervoor een proces-verbaal opgesteld, samen met een proces-verbaal van waarschuwing dat de bestuurder dwingt zich in orde te stellen.

De man zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter aan het Parket Limburg.