Gezondheid

7 dodelijke slachtoffers in Limburg

Limburg blijft de zwaarst getroffen regio in België. 1.487 Limburgers hebben intussen positief getest op COVID-19. Dat zijn er 132 meer dan gisteren. De afgelopen 24 uur vielen er 7 dodelijke slachtoffers te betreuren in onze provincie. Daarmee komt het aantal overlijdens nu op 83 te staan in Limburg. De besmettingsgraad stijgt naar 16: dat wil zeggen dat 160 Limburgers op de 100.000 intussen besmet zijn met het virus. In werkelijkheid ligt het aantal besmettingen in onze provincie nog een stuk hoger, want niet iedereen met symptomen wordt ook getest op het coronavirus.

In het Jessaziekenhuis in Hasselt staat de balans op 25 overlijdens. In het Sint-Trudoziekenhuis overleden er gisteren 2 patiënten. In Sint-Truiden stierven er ondertussen al 22 patiënten aan COVID-19. In het Sint-Franciscusziekenhuis en in het ZOL in Genk kwamen er twee slachtoffers bij, in totaal zit het ziekenhuis in Heusden-Zolder aan 12 dodelijke slachtoffers. In Genk overleden er 8 patiënten.

En ook in het Mariaziekenhuis in Pelt kwam er één slachtoffer bij, daar stierven 7 patiënten sinds het begin van de uitbraak. Maar ook elders blijft het aantal doden stijgen. Het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik heeft nu 6 patiënten verloren. In het AZ Vesalius Ziekenhuis in Tongeren staat de teller op 3 overledenen. Ons land telt nu al 513 sterfgevallen. 83 daarvan komen uit Limburg.