Justitie

Advocaat van Marc Dutroux: "Mijn cliënt wordt behandeld als een wild beest"

De advocaat van Marc Dutroux, Bruno Dayez, is het beu dat zijn cliënt onmenselijk behandeld wordt. "Hij wordt behandeld als een wild beest," dat vertelde de man aan de kranten van Sudpresse.

Sinds 2008 verblijft Dutroux in de gevangenis van Nijvel. Hij leeft er in totaal isolement. De advocaat van Dutroux heeft meermaals aan de directie gevraagd om het gevangenisregime te versoepelen. Zo vraagt de advocaat of Dutroux een kapper op bezoek kan krijgen, of hij een hometrainer op zijn cel mag, en of hij op andere dagen naar de fitness mag. Dutroux mag nu op zaterdag en zondag fitnessen, maar omdat hij rugklachten heeft, kan hij op één avond niet voldoende recupereren.

"Hij wordt echt onmenselijk behandeld. We vragen nochtans slechts een aantal kleine aanpassingen," verdedigt Dayez. De advocaat hekelt de eenzaamheid van zijn cliënt: de medegedetineerde die zich een tijdlang als vrijwilliger opgaf om één keer per week contact te hebben met Dutroux, mocht de gevangenis verlaten. Volgens de advocaat van Dutroux onderneemt de gevangenisdirectie geen actie om een nieuwe vrijwilliger te zoeken.