Sport

Al 3256 abonnementen verkocht bij STVV

door Niels Christiaens

Nog geen maand nadat STVV de titel pakte in de Proximus League heeft de Haspengouwse club al 3256 abonnementen verkocht voor eerste klasse. Het aantal abonnees ligt daarmee nu al hoger dan vorig jaar in tweede klasse. Toen telde STVV zo'n 2600 abonnees.

Van die 2600 abonnees van vorig seizoen hebben er 2300 hun abonnement verlengd. Zij kregen de voorbije weken voorrang om hun zitje ook voor volgend seizoen te reserveren. Gisteren startte de vrije verkoop en kon iedereen terecht op Stayen voor zijn seizoenskaart. Momenteel zit de club al aan 3256 abonnementen. Het vernieuwde Stayen heeft een capaciteit van 11960 toeschouwers.

Sportieve stilte

Op sportief vlak blijft het voorlopig rustig op Stayen. De club werkt in stilte aan het volgend seizoen. De Kanaries willen zich in elke linie versterken. Momenteel is de club ook nog in gesprek met enkele van z'n spelers. Zo wordt er gesproken met Hilaire Momi. STVV wil ook in de Jupiler Pro League verder met de Centraal-Afrikaanse spits. Of diens spitsbroer Piotr Parzyszek ook volgend jaar op Stayen rondloopt, is nog maar de vraag. Hij is nog steeds eigendom van het Engelse Charlton Athletic en voorlopig is het onduidelijk wat de club met hem van plan is. Op Stayen vallen er intussen heel wat namen over mogelijke versterkingen. Voor 1 juni - dan starten de trainingen in Sint-Truiden - wil de club graag z'n eerste versterkingen voorstellen. (NC)